به گزارش خبرنگار علم و فناوری شاخص، یوسف گرجی مهلبانی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: هر ساله به منظور ترویج پژوهش و فناوری در راستای مصوبات بند ۳ماده ۶۴ قانون پنج ساله ششم شناسایی و تکریم نخبگان برنامهریزی میشود.
وی افزود: هرساله ماموریت برگزاری جشنواره ایدههای برتر به پارک علم و فناوری داده میشود و این جشنواره ملی بود که امسال استانی شده است.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: هدف از این جشنواره شناسایی و توانمندسازی ایدههای برگزیده تحت عنوان شتاب است که در راستای تشویق و ترقیب ایده پردازان جهت تولید فناوری، ثروت و دانش میباشد.
دبیر جشنواره ایدههای برتر استان قزوین بیان کرد: ما کار را در استان قزوین از مهرماه شروع کردیم و ۱۱ آبان توانستیم تمام ایدههای برتر استان را جمعآوری کنیم.
این مسئول توضیح داد:۱۴۵ طرح از فرخوان عمومی به دبیرخانه جشنواره ایدههای برتر در پارک ارسال شد و داوری این دبیرخانه را هم روسای مراکز رشد ۷گانه استان انجام دادند که تحت مدیریت پارک علم و فناوری هستند.
وی اضافه کرد: ۵ ایده برتر به عنوان ایدههای اول تا سوم انتخاب شدند که نوآوری و خلاقیت، امکان به تولید رساندن ایدهها، امکان ارائه در بازار جهانی، ارزش افزوده ایده، فراگیری و استفاده در جامعه، میزان پاسخگویی به نیاز جامعه و کار گروهی از معیارهای انتخاب ایدهها بود.
گرجی گفت: مقرر بود هر مرکز رشد هم ۳ایده برتر خود را ارزیابی و به کمیته اعلام کند که توانستیم ۱۷ایده را از این مراکز جذب کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین بیان کرد: در کل ۱۶۲ ایده برتر به دبیرخانه تحویل داده شد و از بین آن ۵ ایده برتر انتخاب شدند.
این مسئول گفت: دستکش هوشمند توان بخشی، طراحی و ساخت دستگاه پاراپودیوم، میلگرد خم کن هیدرولیک پرتابل، طراحی و ساخت سامانه تعاملی تولید محتوا در اجرای سامانه آبیاری تحت فشار و طرح کلیماتیک از جمله ایدههای برگزیده هستند.
وی یادآور شد: ۲۷ام جشنواره ایدههای برتر در پارک علم و فناوری را داریم که از کلیه شرکت کنندگان و ۵ ایده برگزیده تقدیر میشود.
دبیر جشنواره ایدههای برتر استان قزوین گفت: ۲۳طرح فناورانه هم ارائه شده است که این طرحها به محصول تبدیل و تجاری سازی شدهاند که از بین آنها ۵ طرح برگزیده شده است.
گرجی افزود: طرحهای برگزیده بر اساس شاخصهای تجارب فرد، افتخارات کسب شده، اجرای سایر طرحهای فناورانه، میزان پیشرفت، نوآوری ، دوره بازگشت سرمایه ، درصد مشارکت صاحب طرح ، تاثیر در محیط زیست، تاثیر در مصرف بهینه در انرژی، استاندارد سازی محصول، مستندسازی و مقالات در طرح و ساختار حقوقی افراد میباشد.
وی در پایان افزود: یکی از اهداف طرحهای جدید این است که مشکلات محیط زیستی را حل کند و به این حوزه توجه ویژهای شده است.
انتهای پیام/ ۱۳۰۰
نوشته تجلیل از ۱۰طرح فناورانه و ایدههای برتر استان در هفته پژوهش اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.