به گزارش خبرنگار سیاسی شاخص، علی متقیان پیش از ظهر امروز در میزگرد رسانههای مکتوب و مجازی که در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد با اشاره به تاریخچه اولین خبرگزاریهای کشور، اظهار کرد: قدیمیترین خبرگزاری کشور ایرنا است که در سال ۱۳۱۳ با نام آژانس پارس تاسیس شد که رهاورد سفر پهلوی اول به ترکیه بود.
وی افزود: این خبرگزاری تحت وزارت خارجه فعالیت میکرد و ۶سال بعد رادیو مسئولیت آن را برعهده گرفت و در ۱۳۳۲ تمام اخبار مربوط به رادیو و تلویزیون را منتشر میکرد و در سال ۱۳۳۷ آژانس عکس خبرگزاری ایرنا کار خود را آغاز میکند و امروز ما آرشیو عکس ۶۰ساله ایران را در این خبرگزاری داریم.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا گفت: خبرگزاری ایرانا درسال ۱۳۴۲ به وزارتخانه گردشگری متصل میشود و دومین خبرگزاری کشور در سال ۱۳۵۰ تحت عنوان واحد مرکزی خبر در صداوسیما راه اندازی شد.
متقیان بیان کرد: آژانس پارس بعد از انقلاب سه سال به کار خود ادامه داد و در سال ۱۳۶۰ مجلس مصوبهای را تصویب کرد و طبق آن آژانس پارس به عنوان خبرگزاری جمهوری اسلامی نام گذاری شد که یک خبرگزاری دولتی محسوب گردید.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۸ فعالیتهای جهاد دانشگاهی که نقش مهمی را در دانشگاهها داشت و مسابقات عمدهای را برگزار میکرد نیز یک تعریفی برای آن مطرح شد که دانشجویان را از پشت میز تحصیل به اجتماع بکشانند و با مسائل و مشکلات اجتماعی آشنا شوند.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا افزود: همزمان با این طرح نیز فعالیت اینترنت در کشور گسترش یافت و رایانه وارد عرصه شده بود و خبرگزاری ایسنا اولین خبرگزای بود که با استفاده از اینترنت و به صورت الکترونیکی و دیجیتال اخبار را منتشر کرد.
متقیان اضافه کرد: خبرگزاری ایرنا اخبار را تلکسی میکرد و علاقه مندان باید برای هر بخش خبری که میخواستند هزینه پرداخت میکردند.
وی عنوان کرد: خبرگزاری ایسنا یک کار دانشجویی بود که در آغاز کار بیشتر به شکل آرزو و امید به آن نگاه میشد اما خوشبختانه با آزادی اخبار و امکانات اینترنتی توانست راه صدساله را یک شبه طی کند.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا ادامه داد: امروز ۴۸ خبرگزاری فعال کشور داریم و با ایجاد خبرگزاریها تحولی عظیم در فضای خبری کشور ایجاد شدو این کاری بود که جوانان به میدان آمدن و انجام دادند.
دانشجویان باید مطالبهگر باشند
وی یادآور شد: به برکت پیروزی انقلای اسلامی فضای باز برای رسانهها ایجاد شد که دیگر آن محدودیتها و خفقان دوران پهلوی معنی نداشت.
متقیان اذعان داشت: با وجود باز بودن میدان تبادل اطلاعات و رسانهها اما در این میان عدهای هم به دنبال سوء استفاده هستند و مشکلاتی را در این عرصه به وجود میآورند.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا ادامه داد: افراد باید پاسخگوی اخباری باشند که منتشر میکنند اما گاهی آگاهانه یا ناآگاهانه دست به انتشار اخبار نادرست میزنند که فضای جامعه را متشنج میکند.
وی تصریح کرد: امروز در ۴۰سالگی انقلاب مهمترین مسئله فراگیری سواد رسانه است چراکه تمام امکانات این عرصه در دسترس افراد قرار دارد اما برای انتشار خبر فکر نمیکنند و ناخوانده و نادانسته برخی اخبار نادرست و شایعات را پخش میکنند.
متقیان افزود: امروز متاسفانه با کسانی مواجه هستیم که نه صاحب تشخیص هستند و نه سواد رسانه را دارند و همین مسئله در بسیاری از مسائل مشکل ساز شده است.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا خاطرنشان کرد: سواد رسانه تشخیص به موقع و شناخت خبر است؛ جستجوی خبر درست کار دانشجویان است.
وی ابراز کرد: دانشجویان باید یک آزاده، فریادگر و معترض بر آنچه که خلاف است، باشد چراکه امروز در دنیا ۲۱۰رسانه فارسی زبان توسط دشمن اداره میشود تا فضای مسموم را برای جوانان ما ایجاد کنند.
متقیان در پایان گفت: امروز دشمن با رسانه به جنگ ما آمده است و باید این فضا را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم عملکرد مناسب و به موقعی را در این عرصه از خود نشان دهیم.
انتهای پیام/ ۱۳۰۰
نوشته امروز دشمن با رسانه به جنگ ما آمده/ سواد رسانه مهمترین اصل در فضای رسانهای است اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.