Quantcast
Channel: دانشگاه –پایگاه خبری شاخص
Viewing all articles
Browse latest Browse all 181

پیشرفت درمان کودکان فلج مغزی و اتیسم از طریق بانک بند ناف/ بیش از ۶۵۰ نوزاد متولد شدند

$
0
0

به گزارش خبرنگار اجتماعی شاخص، تور رسانه‌ای بازدید از مراکز جهاد دانشگاهیاستان قزوین با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

اولین مقصد این تور، مرکز درمانی جهاد دانشگاهی بود که فاطمه دولت‌خواه در توضیح نحوه عملکرد این مرکز اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ این مرکز درمانی تاسیس شده که دراین بخش ذخیره سازی سلول‌های بنیادین از طریق بند ناف نوزاد صورت می‌گیرد و در ماه نهم بارداری خانم‌ها به این مرکز مراجعه می‌کنند.

وی افزود: این قرارداد شامل پرسشنامه و بررسی سوابق پزشکی است که  اگر خانواده کاندید اهدای سلول‌های بنیادین باشند و هر ساعت از شبانه روز که برای زایمان به بیمارستان مراجعه کنند، کارشناس مامایی در اتاق عمل حضور دارد و پس ازتولد نوزاد بند نافی که به جفت متصل شده را جدا و از آن برای ذخیره سازی سلول‌های بنیادین استفاده می‌کنند.

کارشناس بانک خون بند نافاضافه کرد: این عملکرد کاملا بی‌خطر برای نوزاد و مادراست و به جای این که به عنوان یک زباله به آن نگاه کنیم، می‌توانیم برای درمان خیلی از بیماری‌هااستفاده کنیم.

دولت خواه گفت: بیماری‌هایی که منشا خونی دارند مانند سرطان خون، تالاسمی، انواع کم خونی‌های مادرزادی و بیماری‌هایی که وابسته به خون هستند درمان قطعی دارند اما به جز بیماری‌های خونی نیز ۸۵ بیماری دیگر وجود دارد که کارشناسان در حال تلاش برای بهبود آن‌ها با سلول‌های بنیادین هستند.

وی تشریح کرد: نه تنها نوزاد شباهت ژنتیکی با این سلول‌ها دارد بلکه سایر اعضای خانواده مانند خواهر، برادر، عمو، دایی، خاله، پدر بزرگ و مادربزرگ با تست شباهت ژنتیکی می‌توانند ازاین سلول‌های افراد استفاده کنند.

 

کارشناس بانک بند ناف ابراز کرد: خدمات این مرکز ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روزهفته در اختیار مراجعین قرار می‌گیرد که همه بیمارستان‌های خصوصی و دولتی قزوین را پوشش می‎دهد و هزینه در مجموع ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

دولت خواه اذعان داشت: این امکان وجود دارد تا سقف ۳ میلیون وام بدون سود و ۲ درصد کارمزد در اختیار خانواده‌ها قرار ‌گیرد و اقساط  باید طی ۶ ماه پرداخت شود که برای نگهداری این سلول‌های بنیادین سالیانه ۱۶۰ هزار تومان باید هزینه کنند.

این کارشناس گفت: از بهمن ماه سال ۱۳۹۲ بیش از ۸۵۰ مورد ذخیره سازی بند ناف در این مرکز انجام شده و اگر خانواده‌ها رضایت دراهدای سلول‌ها داشته باشند اعلام می‌کنند تا به افراد متقاضی تعلق گیرد.

وی با اشاره به شرایط تحریم در موضوع درمانی گفت: در سال پیش به دلیل تحریم‌ها با کمبود کیسه‌های خون که از کشور امریکا فرستاده می‌شد مواجه بودیماما اکنون این مشکل حل شده و از طریق کشور آلمان این کیسه‌ها تامین می‌شود.

دولت خواه بیان کرد: از حدود ۲۰ سال پیش ذخیره سازی سلول‌های بنیادین در کشورهای دیگر انجام شده اما این مرکز درمانی از سال ۹۲ شروع به کار کرده است.

این مسئول گفت: بند ناف نوزاد بایددر ۱۹۷_درجه زیر صفر و با مایع نیتروژن نگهداری شود که عمر این سلول‌ها ۲۵ سال است اما ممکن است بیشتر زنده بمانند.

کارشناس بانک بند ناف گفت: از سال ۱۳۹۴ با استفاده از این سلول‌های بنیادین روند درمانی کودکان فلج مغزی و از سال گذشته بیماری اتیسم رو به بهبود و رشد بوده است.

زینب مشایخ در ادامه بازدید از مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این مرکز برای درمان نازایی دارای سه مرحله از جمله دارویی و IuIوIvf است که این مرکز تنها بخش درمانیIuI در قزوین به شمار می‌رود که با پنج پزشک و یک متخصص همکاری می‌کنند و از بین ۳هزار و ۲۰۰ پرونده هم اکنون بیش از ۶۵۰ تولد نوزاد اتفاق افتاده است.

مدیر مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قزوین ادامه داد: هزینه به صورت آزاد است اما نسبت به هزینه‌‎های درمان نازایی به مراکز دیگر کمتر است.

امین خاک باز درباره این مرکز درمانی ابراز کرد: طبقه زیر زمین این ساختمان متعلق به مرکز توابخشی است که برای تجهیزات این بخش ۳۵۰ میلیون تومان هزینه شده که ظرف دوهفته آینده راه اندازی می‌شود.

مدیر اجرایی پروژه اضافه کرد: طبقه دوم این مرکز متعلق به آزمایشگاه است که آزمایش‌های مربوطه در این بخش انجام می‌شود و تا کنون ۷۹ هزارو ۵۲۸ نفر ویزیت شده‌اند.

وی تشریح کرد: طبقه سوم این ساختمان مختص به شیمی درمانی است که تا به امروز ۱۰۰ نفر حدود ۳۵۰ بار از این خدمات بهره مند شده‌اند.

در ادامه این تور خبرنگاران از مرکز تالیف زبان eightجهاد دانشگاهی بازدید کردند که محمد حسین فائزی مسئول پروژه در سطح علمی تالیف، درباره فعالیت‌های این مرکز اظهار کرد: این مرکز حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته و همه برنامه‌های این پروژه تولیدی است با استفاده از کارشناسان برنامه‌ریزی می‌شود.

فائزی بیان کرد: هر موسسه‌ای که تمایل به تدریس کتاب  eight داشته باشند، کتاب‌ها را تهیه می‌کنند و تراز کار ما یک استاندارد جدی است و با کیفیت بالایی انجام می‌شود.

فائزی تشریح کرد: هدف ما انتشار این کتاب در کشورهای مسلمان است که بازخورد خوبی صورت گرفته و استقبال خوبی از این مرکز تالیف شده است.

محمد رازقی مدیر گروه هنری پروژه eight ابراز کرد: گروه هنری این مجموعه شش نفر هستند که با تلاش‌های فراوان مشغول به کار شده‌اند.

رازقی اضافه کرد: برای هر جلد از کتاب‌ها حدود ۱۵۰۰ ساعت نفر کار هنری، هرکتاب یک صد صفحه، ۲۵۰ فریم تصویر در هر کتاب، ۲۰ فریم عکاسی و ۸۰ تصویر سازی، تولید و تالیف می‌شود.

حمیده شفیعی عکاس این مجموعه بیان کرد: سختی‌ها و شیرینی‌های عکاسی برای تالیف کتاب eight بسیار است و دستورالعمل نوع عکس از گروه تالیف به ما انتقال داده می‌شود و ما متناسب با موضوع مورد نظر عکاسی می‌کنیم.

راضیه نوری کارشناس بخش تالیف کتاب eight تشریح کرد: باتوجه به چارچوب‌ها و قوانین، کتاب‌های زبان نوشته و برای ناظرین تهران فرستاده می‌شود و از همه لحاظ نظرات خود را به ما منتقل می کنند.

نوری اضافه کرد: تغییرات انجام می‌شود و در مرحله بعد نمونه خوان‌ها درس را می‌خوانند و تحویل گروه هنری این بخش می‌دهند.

در مقصد آخر خبرنگاران از مرکز آموزشی جهاد دانشگاهی بازدید کردند که این مجموعه شامل کلاس‌های مختلف با ارائه مدرک است که این مرکز بیش از ۱۰۰۰ مجوز دارد.

انتهای پیام/ ۱۳۰۰

نوشته پیشرفت درمان کودکان فلج مغزی و اتیسم از طریق بانک بند ناف/ بیش از ۶۵۰ نوزاد متولد شدند اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 181

Trending Articles