به گزارش خبرنگار دانشگاه شاخص، علی خاکی صدیق در پنجاه و دومین اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاههای سراسر کشور که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه معاونت آموزشی دو محور اصلی فعالیت در بحث هماهنگی و پیشبرد اهداف آموزش و پیشراندن حوزه آموزش برای رسیدن به اهداف راهبردی در تعامل با سایر حوزهها مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون آموزشی وزارت علوم و تحقیقات با بیان اینکه آموزش نقش محوری در دانشگاهها دارد، افزود: ارتباط بین پروژهها و درسها در حوزه پایاننامهها، اخلاق حرفهای و پژوهشی باید در همه دانشگاهها اجرا شود.
وی بیان کرد: ارتباط بین پروژهها، درسها و مرزهای دانش و حل مسئله جزو وظایف دانشگاه است؛ اخلاق حرفهای در دانشگاهها بحث خیلی مهمی است اما بیشترین بحث اخلاق آموزشی و پژوهشی است که باید سر لوحه کار دانشگاهها قرار گیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: روان سازی و تسهیل امور با حوزه بینالملل و نظارت بر آنها، بینالمللی سازی و ورود به عرصههای علمی و افزایش ضریب علمی در جهان باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم به حوزه بینالملل کشور کمک کنیم.
خاکی صدیق با اشاره به اینکه رتبهبندی دانشگاهها نباید باعث کمرنگ شدن آموزش شود، ابراز کرد: تعامل دانشگاه بسیار مهم است اما در بحث آموزش، رتبهبندی نباید باعث نقش کمرنگ آموزش شود.
قسمت اعظمی از درآمدها در آموزش مصرف میشود
معاون آموزشی وزارت علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای راهاندازی رشتههای جدید باید از دیگر محوریتهای آموزش در راستای اهداف کلان صورت گیرد و باتوجه به نیازهای کشور و روند آموزش در دنیا به برنامههای جدید ورود کنیم و ظرفیت پذیرشها با جایگزینی رشتههای کم و بدون متقاضی موجب حفظ کیفیت شود.
وی با بیان اینکه دانشجوها باید براساس رفع نیاز کشور پذیرش شوند، گفت: مهارت آموزی نباید فقط مختص دانشجوها باشد؛ اساتید میتوانند در جهت توانمندسازی و به روز سازی اطلاعات در مراکز پژوهشی اقدام به کسب مهارت و علم جدید کنند.
خاکی صدیق ادامه داد: وظیفه ما در حوزه آموزش رصد دادهها نیست اما میتوانیم از دادههای رصد دانش آموختگان با هدف اعتلای آموزش؛ میزان پذیرش دانشجویان را رصد کنیم.
این مقام مسئول اذعان داشت: آموزش در اقتصاد آموزش عالی نقش کلیدی بازی میکند و بسیاری از دانشگاهها از طریق آموزش، مهارت کسب میکنند و میتواند در کمک به مدیریت و توجه به آسیبها انجام شود.
معاون آموزشی وزارت علوم و تحقیقات کشور خاطرنشان کرد: در ایران قسمت اعظمی از درآمدها در آموزش مصرف میشود که باید از راه صحیح صورت گیرد؛ ما باید توجه کنیم که درآمدزایی باعث آسیب در دانشگاه نشود.
وی با اشاره به اینکه ارائه تعریف دقیق و سندی از کمیت و کیفیت آموزش صورت گیرد، افزود: دانشگاهها نباید رشته محوری عمل کنند که البته بخش اعظمی از این موضوع باید در آموزش و پرورش در بحث هدایت تحصیلی دانش آموز به انتخاب رشته مناسب صورت گیرد.
این مقام مسئول افزود: یکی از آسیبهای رشته محوری عمل کردن دانشگاهها موجب بیکاری بخش بزرگی از جامعه فارغ التحصیلان میشود.
خاکی صدیق در پایان گفت: تدوین مبانی و سند اخلاق آموزشی، علوم پایه، نظارت بر دورههای تحصیلات تکمیلی و نظارت بر آنها، کیفیت و نظارت در دورههای بینالمللی و جذب دانشجویان خارجی از برنامههایی در دست اقدام است که با همکاری موسسات و برخی از دانشگاهها ی کشور صورت میگیرد.
انتهای پیام/ ۱۰۰۳
نوشته رشتهمحوری دانشگاهها عامل بیکاری بسیاری از فارغالتحصیلان شده است/ رشتههای جدید مطابق با نیاز کشور راهاندازی میشود اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.