Quantcast
Channel: دانشگاه –پایگاه خبری شاخص
Viewing all articles
Browse latest Browse all 181

افزایش آمار مبتلایان به ویروس ایدز در خانم‌ها/ رفتارهای جنسی پرخطر و استفاده مشترک از سرنگ آلوده مهم‌ترین عامل انتقال بیماری ایدز است

$
0
0

دکتر سید سعید صدقی اسکویی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین در گفتگو با خبرنگار سلامت شاخص‌نیوز، با اشاره به روز جهانی ایدز اظهار کرد: بیماری ایدز بیماری رفتاری است؛ این بیماری از طریق راه‌های مرسوم انتقال بیماری سرایت نمی‌کند و افراد در اثر سوء رفتار به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی در ادامه افزود: این بیماری معمولا با یک حالت شبیه سرماخوردگی که بلافاصله بعد از عفونت رخ می‌دهد شروع و بعداز مدتی علائم بیماری نمایان می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه فرد مبتلا به ایدز ممکن است سال‌ها از بیماری خود مطلع نباشد گفت: این بیماری معمولا با بروز علائم عفونت‌های تنفسی و قارچی شدت پیدا می‌کند.

۱۰۶۵۵۵_۱۰۴

دکتر اسکویی با اشاره به استفاده مشترک از وسائل تزریق اعتیاد به عنوان مهم‌ترین عامل انتقال بیماری ایدز، گفت: تماس جنسی غیر کنترل شده، انتقال خون و فرآورده‌های خونی آلوده، سرایت ویروس از مادر مبتلا به نوزاد در طی دوران حاملگی، زایمان و شیردهی از راه‌های انتقال این ویروس کشنده است.

وی در ادامه افزود: ویروس این بیماری ممکن است در آرایشگاه‌ها از طریق عدم استفاده از ابزار یک بار مصرف و غیر عفونی و استفاده مشترک از تیغ اصلاح و یا وسایل تاتو در خانم‌ها منتقل شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تاکنون ۲۹ هزار و چهارصد و چهارده نفر افراد مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده‌اند و ممکن است افرادی باشند که هنوز شناسایی نشده‌اند و بنابراین این آمار قطعی نخواهد بود.

وی با اشاره به تغییر در روند ابتلا به این بیماری هشدار داد: انتقال از طریق رفتارهای جنسی غیر ایمن در جامعه رو به افزایش است و متاسفانه با بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیده‌ایم که آمار مبتلایان به ایذر در خانم نیز افزایش یافته و این امر بسیار نگران‌کننده است.

دکتر اسکویی با اشاره به این‌که حدود نیمی از مبتلایان به بیماری ایدز در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال قرار دارند، خاطرنشان کرد: هرکس رفتار پرخطر داشته باشد ممکن است به این بیماری آلوده شود؛ امروزه رفتارهای جنسی کنترل نشده مهمترین عامل انتقال این بیماری است.

این معاون دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به ویروس HIV در خانم‌ها رو به افزایش است، بیان کرد: افرادی که رفتار پرخطر دارند راه تشخیص بیماری آن‌ها بسیار مشکل است.

وی در رابطه با وضعیت مبتلایان ایدز در قزوین، گفت: نمی توان آمار خاصی اعلام کرد، چراکه در آمارهای متفاوت ۳ تا ۵ برابر افراد مبتلا ممکن است هنوز شناسایی نشده باشند.

راه‌اندازی اکیپ سیار تست رایگان ایدز در قزوین

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان شناسایی به موقع را از عوامل مهم مبارزه با این بیماری دانست و خبر داد: با توجه به آغاز روز جهانی مبارزه با بیماری ایذر، درمانگاه شهید بلندیان قزوین یک آزمایشگاه سیار را از ۱۲ الی ۱۸ آذر در مرکز شهر قزوین مستقر کرده تا افرادی که رفتار پرخطر داشته‌اند با مشاوره و انجام تست‌های رایگان پزشکی از وضعیت جسمی خود مظلع شوند.

وی در ادامه توضیح داد: کلینیک‌های درمان بیماری‌های رفتاری کلیه خدمات خود را رایگان به عموم مردم عرضه می کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک افراد به درمانگاه تخصصی معرفی می‌شوند.

دکتر اسکویی افزود:در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما با شناسایی زودهنگام و انجام اقدامات درمانی و کنترلی می‌توان به افزایش طول عمر بیمار امیدوار شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در پایان با اشاره به اینکه افزایش آگاهی و دانش عاملی مهم در پیشگیری این بیماری است گفت: آموزش مردم در مکان‌های عمومی و شناسایی افراد مبتلا در کلینیک بیماری های رفتاری از راه‌های مبارزه با بیماری ایدز است.

انتهای پیام/ ت۱


Viewing all articles
Browse latest Browse all 181

Trending Articles