مهرزاد مستشاری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین صبح امروز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شاخصنیوز با بیان اینکه این مرکز تنها ارگان تخصصی پژوهشی در زمینه زراعت، آب و خاک، آبخیزداری، جنگل و مرتع، گیاه پزشکی و فنی مهندسی است، اظهار کرد: پژوهشگران در این مرکز، طرحهای تحقیقاتی و چالشهای بخش کشاورزی را در سطح استان مسئلهیابی و بررسی کرده و نتایج را در قالب دانش فنی به کشاورزان ارائه میکنند.
وی با اشاره به اینکه تولید محصولات ارگانیک خالص در شرایط کنونی دشوار است، ابراز کرد: میتوانیم لفظ محصول سالم را به جای ارگانیک به کار ببریم؛ محققان در بخشهای گیاه پزشکی و آب و خاک استفاده از کودهای آلی، سموم بیولوژیک و مدیریت صحیح در مزرعه را برای تولید محصولات سالم کشاورزی را توصیه میکنند.
این مسئول با اشاره به فعالیتهای مرکز تحقیقات کشاورزی در زمینه تولید محصولات سالم افزود: اگر عرضه کودها با قیمت واقعی صورت گیرد موجب مراجعه کشاورزان به کارشناسان برای آشنایی با شیوه مناسب مصرف سموم و کودها و جلوگیری از مصرف بیرویه جهت صرفهجویی اقتصادی میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قزوین با بیان اینکه کشاورزی استان نیمه صنعتی و سنتی است، افزود: تولید محصولات سالم با درصد کم کود و سموم میتواند از نتایج واقعی شدن قیمتها باشد.
مستشاری در ادامه تصریح کرد: یارانههای بخش کشاورزی باید به جای مواد اولیه به تولید محصولات باکیفیت تعلق گیرد، در این صورت کشاورزان برای تولید محصولات با کیفیت و کسب درآمد بیشتر ترقیب میشوند.
وی با بیان اینکه رشته کشاورزی در دانشگاههای استان بیشترین دانشجو را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: بر اساس ابلاغیهای کارگروهی در استان تشکیل شده تا جذب رشتههای کشاورزی بر اساس برنامهریزی بخش خصوصی و دولتی و نوع نیاز آنهاانجام گیرد.
دانشجویان با آموزشهای تئوری کارآمد نمیشوند
این مسئول با اشاره به بیکاری و ناکارآمدی بیشتر فارغ التحصیلان رشته کشاورزی، بیان کرد: از مهمترین مشکلات دانشجویان این رشته را میتوان تکیه به بخش دولتی برای اشتغال و قرار نگرفتن آنها در معرض کار عملی در بخش خصوصی نام برد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قزوین در توصیه به دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته، گفت: مرکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی که به تازگی در این مرکز تاسیس شده از ایدهها و طرحهای دانشجویان حمایت میکند.
مستشاری اضافه کرد: دانشجویان در مرکز رشد میتوانند از تسهیلات کمبهره دولت برای گسترش محصول و اجرا نمودن طرحهای خود استفاده کنند و در نهایت در راستای تاسیس شرکتهای دانش بنیان گامهای موثر بردارند.
وی با تاکید بر اینکه بین دانشگاه و بخش کشاورزی فاصله زیادی وجود دارد تصریح کرد: متاسفانه عملیاتی نشدن طرح ۶ماه کارورزی در مزارع برای دانشجویان، کمبود امکانات عملیاتی در دانشگاهها و آموزشهای تئوری باعث کاربردی نبودن فارغ التحصیلان این بخش شده است.
انتهای پیام/