به گزارش خبرنگار اجتماعی شاخص، هشتمین همایش کاربران چشمه نور چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با حضور سورنا ستاری معاون علم و فنآوری ریاست جمهوری، محمد جواد اردشیر لاریجانی مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادین، فریدون همتی استاندار قزوین، درافشانی معاون اقتصادی استانداری، یوسف گرجی سرپرست پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین در سالن جلسات پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین برگزار شد.
محمد جواد اردشیر لاریجانی در حاشیه این همایش در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه استان قزوین یک استان با سابقه تاریخی درخشان است اظهار کرد: یکی از بزرگترین پروژههای منطقه خاورمیانه که پروژه تاسیس شتابگر ملی است در این استان شکل خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه کارگاههای ساخت لوازم پروژه در حال فعالیت هستند افزود: باتوجه به نیروهای توانمند علمی و فنی که در پژوهشکده دانشهای بنیادین حضور دارند سعی میشود همه لوازم مورد نیاز پروژه را خودمان بسازیم.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادین ابراز کرد: با عملی شدن این پروژه حدود ۶ هزار محقق مشغول به کار خواهند شد.
این مسئول عنوان کرد: پروژه شتابگر ملی صرفا مخصوص علم فیزیک نیست بلکه هر باریکه آن برای استفادههای خاصی مانند علم پزشکی و سلامت، مبارزه با سرطان، در زمینه محیط زیست و کشاورزی و تشخیص آثار میراث فرهنگی کاربرد دارد.
لاریجانی تاکید کرد: شتابگر ملی یک سفره با برکت علمی است که کاربران بسیار وسیعی میتوانند حول آن جمع شوند و با راهاندازی آن قزوین بزرگترین مرکز علمی و فنی کل خاورمیانه خواهد شد.
وی در ادامه گفت: طبیعتا اقدامات جدی دولت در پیشبرد این پروژه کاملا روشن است و البته تزریقات بودجهای در این حوزه انجام شده و اعتبارات خوبی برای پیشرفت آن پیشبینی شده است.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادین با اشاره به اینکه اعتباری حدود ۴۰ میلیارد تومان در سال جدید برای این پروژه اختصاص داده شده اذعان داشت: ساخت این پروژه ۸ تا ۱۰ سال طول خواهد کشید که در این مدت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
این مسئول اضافه کرد: مرحله بسیار مهمی از پروژه از جمله طراحی مفهومی، مکانیابی و کارگاههایی که لوازم مهم در آن ساخته می شوند پشت سر گذاشتهایم.
لاریجانی توضیح داد: این شتابگر یک محیط شتاب دهنده حدود ۱۰۰ متری دارد که شعاع قطر آن محسوب میشود که در آنجا ذرات الکترون تزریق شده و با مغناطیسهای طراحی شدهای شتاب پیدا میکنند و به هستههای مختلف اجسام برخورد و بر اساس تشعشعاتی که از آن به وجود می آید میتوانیم اطلاعات زیادی به دست آوریم.
وی با اشاره به اینکه هیچ کشوری بدون شتاب گر ملی در مدار اکتشاف قرار نمی گیرد خاطرنشان کرد: در کشورهای خارجی همچون ژاپن بالغ بر ۵۰ شتابگر وجود دارد.
این مسئول با بیان اینکه با کشورهای دیگر از جمله ایتالیا در آستانه همکاری هستیم گفت: امیدوارم در سال جاری قسمت اصلی و پایه طراحی تونل شتابگر را مستقر کنیم.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادین در پایان یادآور شد: برای اسکان محقیقن پروژه با شهرداری قزوین هماهنگ شده است و نقش غیر ایرانیها در طراحی و مسائل تکنیکی از آغاز این پروژه قابل توجه بوده است.
انتهای پیام/۱۳۰۰
نوشته شتابگر ملی یک سفره با برکت علمی/ چشمه نور از بزرگترین پروژههای خاورمیانه است اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.