به گزارش خبرنگار اجتماعی شاخص، مجتبی شریعتی نیاسر روز گذشته در همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران که در دانشگاه بین المللی برگزار شد، با بیان اینکه آموزش یک امر فراملی است، اظهار کرد: آموزش و تعامل فراملی، ریشه در اندیشه جهانی دارد و تعاملات بین المللی جوامع بشری امروز را به یکدیگر وابسته کرده است.
وی افزود: تک روی در جامعه نتیجه ای نخواهد داشت و جوامع بشری نیز برای پیشرفت باید با هم در ارتباط باشند تا بتوانند اهداف مورد نیاز برای سعادت بشر را تامین کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم، رقابت بین دانشگاه ها و مراکز علمی را سهمی برای برطرف ساختن نیاز اقتصادی آموزش عالی دانست و گفت: داشتن تفکر و اندیشه مدیریتی حاکم بر آموزش عالی، برنامه ریزی درسی براساس ویژگی های بین المللی، تفهیم فرهنگ نوع دوستی و احترام به عقاید از نکات مورد توجه برای برقراری ارتباط با دیگر جوامع است.
این مسئول با اشاره به اینکه تا کنون ۲۵۰ هزار قانون تعاملی فراملی وضع شده است، خاطرنشان کرد: ایران در زمینه قانون گذاری و تدوین ضوابط خوب عمل کرده اما نقطه ضعف آن در بخش اجرا و عمل است.
شریعتی اعلام کرد: طبق آمارها و اطلاعات موجود ۹/۴۲ درصد از بندهای تکلیفی قانونهای تعاملی فراملی وضع شده تاکنون تحقق نیافته و ۹/۶۸ درصد از موارد باقی مانده به عنوان توصیه به برنامه های ششم پیشنهاد شده است.
پیشنهاد اختصاص ۲۵ درصدی اعتبارات نهادهای عمومی به تحقیقات بین المللی در برنامه ششم
وی با اشاره به احکام پیشنهادی در برنامه ششم ابراز امیدواری کرد: ۲۵ درصد از اعتبارات دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی به تحقیقات مشترک بین المللی اختصاص پیدا کند و از پژوهشهای تقاضا محور مشترک با دانشگاهها تحقیقاتی حمایت به عمل آید.
ایران باید جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در روابط بین الملل را کسب کند
معاون آموزشی وزارت علوم تشریح کرد: طبق سند چشم انداز ۲۰ ساله، کشور ایران باید جایگاه اول اقتصادی، علمی، فناوری و تعامل سازنده در روابط بین الملل را کسب کند و با تقویت همکاری با دانشگاههای کشور محققان و پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی مقیم خارج از کشور را جذب کند.
این مسئول با اشاره به افزایش پذیرش دانشجویان خارجی و تبادل استاد و دانشجو با جوامع دیگر، ابراز کرد: راه اندازی دانشگاههای مشترک، فراهم کردن فرصتهای مطالعاتی و تاسیس شعب دانشگاهها در خارج از کشور از دیگر سیاستهای لازم برای بین المللی شدن دانشگاهها است.
طرح تاسیس شعب دانشگاهها در خارج از کشور در انتظار تنفیذ شورای نگهبان
شریعتی اعلام کرد: در هفته گذشته طرح تاسیس شعب دانشگاهها در خارج از کشور در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و اکنون در انتظار تنفیذ شورای نگهبان است و امیدواریم که ابلاغ شود.
وی توضیح داد: باید جایگاه جهانی کشور ایران در علم و فناوری ارتقاء یابد و ایران به قطب علمی و فناوری در جهان اسلام تبدیل شود.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه های ایران با بین المللی شدن فاصله دارد، گفت: گرچه در سراسر کشور دانشگاهی به معنای واقعی بین المللی شدن وجود ندارد و برای دستیابی آن باید تلاش کرد ولی سیاست دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین بین المللی عمل کردن است.
ایران در حوزه بین المللی کمترین امتیاز را دارد
این مسئول با اشاره به اسناد در حوزه بین الملل دانشگاه های کشور تشریح کرد: ایران در حوزه های استنادات، حوزه پژوهش، وقایع صنعتی و حتی آموزش وضعیت خوبی دارد اما آنچه دیده میشود در حوزه بین الملل کمترین امتیارات را کسب نموده و لازم ا ست در این خصوص برنامه ریزی صورت گیرد تا بتوانیم توانمندی خود را در جایگاه بین الملل ارتقاء دهیم.
وی در انتها افزود: طبق تجربه برخی از دانشگاه های کشور، توسعه روابط بین المللی در همکاری های فراملی به خوبی امکانپذیر است و رمز تحقق آن در گروی فرهنگ ضرورت توجه به تعاملات بین المللی در همه ارکان نظام است تا بتوانیم همکاری همه جانبه خود را در عرصههای بین المللی نشان دهیم.
انتهای پیام /
نوشته ضرورت توجه به تعاملات بین المللی در همه ارکان نظام/ دانشگاه های ایران با بین المللی شدن فاصله دارد اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.