سید یداله حسینی صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شاخص، با اشاره به اینکه اضطراب به عنوان یکی از مهمترین عوامل کاهش یادگیری در دانش آموزان اظهار کرد: بیشتر دانش آموزان در ایام امتحانات دچار استرس و اضطراب هستند که این عامل، عامل مهمی در افت تحصیلی دانش آموزان است و سبب عدم ارائه کامل آموختههای آنها می شود.
رییس گروه مشاوره تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش قزوین با بیان اینکه والدین نباید فرزندان خود را در معرض رقابتهای بی سرانجام قرار دهند، افزود: انتظارات بیش از حد والدین از فرزندان موجب تشویش اضطراب در آنها میشود.
وی در ادامه تشریح کرد: استرسهای منفی افراد که در جهت نگرانیهای آینده اتفاق میافتد نتیجهای جز عدم تمرکز در زمان یادگیری را نخواهد داشت.
شب امتحان زمان یادگیری نیست
حسینی با تصریح بر اینکه برنامهریزی در حین مطالعه موجب کاهش اضطراب میشود، بیان کرد: باید به دانش آموزان آموخت که شبهای امتحان زمان یادگیری دروس نیست و در این شبها فقط باید به مرور درسها بپردازند.
رییس گروه مشاوره تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش قزوین خاطرنشان کرد: بیبرنامه بودن استرس را تشدید میکند و آنهایی که درس خواندن را به شب امتحان موکول میکنند به طور یقین استرس بیشتری دارند.
وی اذعان داشت: بهترین روش برای به حافظه سپردن آموختهها و افزایش یادگیری، یادداشت برداری از مفاهیم کتاب در موقع مطالعه و مرور مطالب قبل از خواب است.
حسینی اضافه کرد: مطالعه مستمر در طول ترم و گنجاندن ورزش در برنامه روزانه و برنامه ریزی اوقات فراغت موجب کاهش اضطراب در بلند مدت خواهد بود.
رییس گروه مشاوره تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش قزوین تشریح کرد: دانشآموزان نباید قبل از امتحان با هم کلاسیهای خود راجع به اضطراب و دل شوره صحبت کنند چرا که نگرانی مانند بیماری واگیردار قابل سرایت به دیگران است.
وی توضیح داد: دانش آموزان باید برای پاسخ گویی به سؤالات از یک برنامه منظم پیروی کرده و ابتدا سوالات سادهتر را پاسخ داده و سپس سوالاتی که مشکل را یا وقت بیشتر بررسی نمایند.
حسینی با تاکید بر اینکه دانش آموزان نباید در ابتدای آزمون نگاه کلی به برگه امتحانی داشتهباشند، بیان کرد: دانش آموزان به منظور افزایش تمرکز، پس از دریافت برگه سوالها سعی کنند سوالات را یکی پس از دیگری پاسخ دهند.
در روزهای امتحان مراقب تغذیه فرزندانمان باشیم
رییس گروه مشاوره تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش قزوین ابراز کرد: والدین در ایام امتحان مراقب تغذیه فرزندان خود باشند و بهتر است دانشآموزان از غذاهایی که دارای قند طبیعی هستند از قبیل عسل، کشمش، شیره انگور و خرما بیشتر استفاده کرده و از تغذیه با فست فودها خودداری کنند.
وی با با توصیه به اینکه دانش آموزان یک ساعت قبل از امتحان مطالعه را کنار بگذارند، اظهار کرد: بهتر است قبل از شروع امتحان از یکدیگر سوال نپرسند چرا که ممکن است دچار اضطراب شده و مطالب دیگر را نیز فراموش کنند.
حسینی در انتها خاطرنشان کرد: دانش آموزان باید صبح امتحان صبحانه مناسبی بخورند و شب امتحان غذاهای سبک استفاده کرده و استراحت کافی داشته باشند.
انتهای پیام /
نوشته والدین نباید فرزندان خود را در معرض رقابتهای بی سرانجام قرار دهند اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.