به گزارش خبرنگار اجتماعی شاخص، ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) موسم شادی و شادباش اهلبیت(ع) و مریدان و محبان آن بزرگوار است و بهترین بهانه برای تکریم و تجلیل از مقام رفیع مادران و زنان مسلمان میباشد.
این ایام میتواند فرصتی باشد برای شناخت هرچه بیشتر و عمیقتر این بانوی بیهمتای جهان بشریت در راستای الگوگیری از گفتار و سیره عملی ایشان.
در سالروز ولادت با سعادت حضرت صدیقهکبری(س) خبرنگار شاخص به گفتوگو با تنی چند از اساتید حوزه و دانشگاه و مسئولین فرهنگی استان قزوین پرداخته است.
اصلاح تفکرات غلط لازمه تثبیت سبک زندگی فاطمی است
زهرا صلواتی مدرس حوزه و مشاور خانواده با بیان اینکه وقتی از همه اقشار جامعه سوال میشود چه کسی را الگوی زندگی خود قرار میدهید؟ اکثرا پاسخ میدهند؛ حضرت فاطمه زهرا (س)، اظهار کرد: اما آنچه در واقعیت مشاهده میکنیم مغایر با این ادعا است.
وی در ادامه افزود: امری که در جامعه رواج دارد با سیره و منش آن حضرت زیادی داشته و این مسئله نشانگر فاصله گرفتن از دین و الگوهای دینی است.
مدرس حوزه با بیان اینکه باطن و ظاهر انسان بر هم تاثیرگذار است، اذعان داشت: امروزه بیشتر بانوان جامعه میگویند دل باید پاک باشد ظاهر مهم نیست لذا باید این تفکر اصلاح شود تا بتوانیم بگوییم زندگی فاطمی داریم.
صلواتی با تاکید بر احیای امربه معروف و نهی ازمنکر تصریح کرد: ضعف عملکرد فعالان دینی و فرهنگی را میتوان از علل کمرنگ بودن سبک زندگی فاطمی دانست.
این مدرس با بیان اینکه نباید نسبت به معضلات جامعه بیتفاوت بود عنوان کرد: رفتار و اخلاق فعالان دینی و فرهنگی باید به گونهای باشد که جوانان و به ویژه زنان جامعه را به سمت آموزههای دینی جذب و ترغیب نماید.
مشاور خانواده با اشاره به اینکه بی بند و باری افراد در جامعه، زندگی شخصی آنها را هم تحت شعاع قرار میدهد بیان کرد: باید توجه داشت امروزه شیوه پند و اندرز جوابگو نیست لذا حوزویان و دانشگاهیان باید دست به دست هم دهند تا ردیفهای ذهنی دینی مناسبی برای جامعه ترسیم کنند.
صلواتی با اشاره به اینکه باید رفتارهای خود را با الگوهای دینی ترسیم کنیم، ابراز کرد: با توجه به اینکه سال جدید به فرمایش مقام معظم رهبری سال اقدام و عمل است انتظار میرود همه کسانی که در عرصه فرهنگی و دینی دستاندرکار هستند با عزم و اراده بیشتری قدم در راه ترویج و گسترش آموزههای دینی و سبک زندگی فاطمی بردارند.
کمرنگ شدن زندگی اصیل اسلامی زیر سایه فرهنگ غربی
حجتالاسلام علی عباسی مدیر حوزه علمیه استان قزوین با اشاره به اینکه اگر شخصیتی را نشناسیم برای ما الگو گرفتن از آن دیگر معنا ندارد، اظهار کرد: برای الگوبرداری از هر راه و روشی ابتدا باید آن را به خوبی بشناسیم.
وی در ادامه گفت: برای شناخت هر شخصیتی باید در خصوص او مطالعه کنیم بنابراین برای آشنایی با اهل بیت(ع) باید به کتابهای معتبر تاریخی که حقایق را در مورد زندگی آنان بیان میکند مراجعه کنیم.
مدیر حوزه علمیه با بیان اینکه تفکر و اندیشه در مورد ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرا (س) مرحله دیگری از شناخت است، ابراز کرد: سیره آن حضرت از نظر اخلاقی، خانوادگی و روابط اجتماعی دارای پیامهای ارزشمندی است که نیاز به تفکر و معرفت دارد.
عباسی با اشاره به ویژگی ساده زیستی آن بانوی بزرگوار تصریح کرد: وقتی حضرت فاطمه زهرا (س) با حداقلها زندگی خود را اداره میکردند ما باید پیام دوری از تجملگرایی را بگیریم و در حفظ نعمتهای خداوند کوشا باشیم.
وی مهرورزی و تربیت مناسب فرزندان را از دیگر ویژگیهای آن حضرت دانست و گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) معصومه بودهاند، معصومه یعنی کسی که اشتباه نمیکند و کلام و رفتار او حجت است.
مدیر حوزه علمیه عنوان کرد: تاثیر فرهنگ غربی در رفتارها و لباس پوشیدنهای ما موجب کم رنگ شدن سبک زندگی دینی شده است.
عباسی ادامه داد: فرهنگ غربی بر مبنای مادیگرایی بنا شده نه بر اساس آخرتخواهی لذا این مسئله در جامعه تاثیرگذار بوده و موجب به فراموشی سپرده شدن فرهنگ اصیل اسلامی میشود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه گاهی مال حرام در جامعه رایج و با عنوانهای گوناگون وارد زندگیها شده است، اگر مال حرام وارد بدن انسان شود مانع درک حقیقت و انتخاب راه درست زندگی میشود.
عباسی تاکید کرد: احساس میشود مسئولین، متولیان فرهنگی و رسانهها در تبیین و شناساندن شخصیت والای حضرت زهرا (س) کوتاهی کردهاند که نیاز به برنامههای مدون و کارآمد در این زمینه داریم.
برنامهای برای شناخت و ترویج سبک زندگی اسلامی وجود ندارد
حجتالاسلام عباس نظری معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین با بیان اینکه به طور طبیعی انسان کمال جو است اظهار کرد: انسان برای دستیابی به کمال نیاز به الگو و اسوهای کامل دارد؛ بدون شک حضرت فاطمه زهرا(س) یکی از این الگوها است.
وی افزود: آن حضرت وظیفه مادری و تربیت فرزندانش را براساس آموزههای دینی و شریعت اسلامی به درستی انجام میدادند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین با اشاره به حضور همه جانبه این بانوی بزرگوار در عرصههای تربیتی و اجتماعی تشریح کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) زمانی که حضور در اجتماع را الزامی میبیند برای دفاع از اسلام، مظلومیت و قرآن خطبهای جامع با بخشهای مختلف در مسجدالنبی بیان میکند.
نظری ابراز کرد: حجاب و عفاف به اندازهای برای آن حضرت اهمیت و ارج داشت که حتی در مقابل نابینا هم این وظیفه شرعی خود را حفظ مینمود.
این مسئول با بیان اینکه در نظام اسلامی برای افراد حقوقی تعریف شده است، اضافه کرد: این بانوی بزرگوار اسلام در برآورده نمودن حقوق اعضای خانواده خود و دیگران کوتاهی نمیکرد.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم سبک زندگی فاطمی در جامعه نهادینه شود باید آن حضرت را الگو قرار داده و روش زندگی او را عملی کنیم.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین با بیان اینکه امامت و شناخت آن، یکی از اصول دین است اذعان داشت: متاسفانه در جامعه به این نکته بی توجهی شده و عملا برنامهای برای شناخت و ترویج سبک زندگی معصومین (ع) ارائه نشده است.
کلام آخر؛
اگر چه امروزه دنیازدگی و کامکاری چنان دست به دست هم داده اند که بُعد معنوی و خداجوی انسانی در اکثر جوامع نه تنها کم رنگ بلکه گاها حذف شده است، اما تاریخ ظهور و بروز ادیان الهی نشان میدهد که زندگی بزرگان دینی و پیشوایان الهی همواره نه فقط برای راهنمایی مردمان زمان خود بلکه برای راهنمایی و دستگیری مردمان همه زمانها دارای اهمیت است.
سبک زندگی حضرت زهرا(س) چنان سبک دقیق و منحصر به فردی است که هنوز علم اخلاقی و رفتاری بشر به آن حد نرسیده است که بتواند تمام زوایای وجودی ایشان را علاوه بردرک کردن علمی سازد، این سبک چنان قدرت معنوی و خداجویی دارد که ذات بشری در هر کجای دنیا به دنبال آن است اما افسوس و صد افسوس که کوزه آب در اینجاست و ما تشنه لبان دور جهان می گردیم.!
انتهای پیام/۱۳۰۰
نوشته فرهنگ غربی در کمین سبک زندگی اسلامی / غفلت متولیان فرهنگی و رسانهها در تبیین سبک زندگی اسلامی اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.