.
محمدرضا خانلری صبح امروز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی شاخص، سیاستهای کلان دولت در آموزش عالی را از دلایل ضعف سطح علمی کشور دانست و اظهار کرد: با توجه به الویتهای دولت تدبیر و امید در تعامل با جهان غرب و سیاستهای خارجی که شاهد آن هستیم متاسفانه طبق آمارهای رسمی در دو سال اخیر، آموزش عالی کشور دچار نوعی رکود و در بعضی موارد پسرفت شدهاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه بینالملل با بیان اینکه تعامل با غرب محور اصلی این دولت قرار گرفته است افزود: دولت گذشته با توجه به انگیزههایی که در زمینه آموزش عالی داشت اساسا رویکردی متفاوت از دولت فعلی را در پیش گرفته بود.
وی استدلال کرد: دولت ۹ام و ۱۰ام بنا داشت برای رشد و اعتلاء جمهوری اسلامی ایران و مقابله با استکبار جهانی در بخش علم و تکنولوژی جهشهایی صورت بگیرد لذا اگر اعتقاد این چنین باشد قطعا انرژی هم در این بخش متمرکزتر خواهد شد.
خانلری ادامه داد: دستاوردهای دولت پیشین در زمینه انرژی هستهای، صنایع نظامی، دانش سلولهای بنیادین گویای این است که یک نگاه ویژه توسط رئیس دولت و دستاندرکاران این حوزه وجود داشته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بینالملل تصریح کرد: اکنون رویکرد نظام آموزشی عالی صرفا در جهت بالا بردن تعداد مقالات از نظر کمی است که کمکی به پیشرفت علمی و در کنار آن اقتصاد دانشبنیان کشور نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی و علوم دانشبنیان نمیتواند جدای از هم باشد اذعان کرد: متاسفانه برخلاف شعارهایی که مسئولین میدهند اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا نکرده و حتی در جهت آن گامی هم از جانب دولت برداشته نشده است چراکه اگر باور به این امر وجود داشت بسیاری از تعاملات ما با دنیا شکل دیگری پیدا میکرد.
خانلری با اشاره به اینکه دانشگاه نقش تعیینکنندهای در اقتصاد کشور دارد تاکید کرد: اگر مسئولین و مردم به ظرفیتهای داخلی باور داشته باشند و با اراده در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی قدم بردارند آن زمان است که نیازمند دانشگاهها و آموزش عالی خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه بینالملل، قزوین را استانی دانشجو خیز دانست و گفت: بیش از ۱۰۵ هزار دانشجو در استان در حال تحصیل هستند، این تعداد قزوین را در مرتبهای بالاتر از استانهای دیگر قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: این تعداد دانشجو عمدتا مربوط به مراکز غیرانتفاعی و پیام نور هستند که در واقع رشد یا جهش علمی خاصی را شامل نمیشود چرا که ساختار آموزشی این مراکز با حرکت توسعهای علم و تکنولوژی روز دنیا مطابقت چندانی ندارد.
خانلری در پایان عنوان کرد: با توجه به شرایط علمی کنونی کشور، استان قزوین هم از این افت علمی مستثنی نبوده و این رکود علمی و پژوهشی گریبانگیر کل سیستم آموزشی کشور شده است.
انتهای پیام/۱۳۰۰
نوشته لزوم توجه دولت به دانشگاهها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی/ رکود علمی و پژوهشی معضل کنونی سیستم آموزش عالی در قزوین است اولین بار در پایگاه خبری شاخص پدیدار شد.